Тернополян закликають не боятися волонтерів

67506669_2385232015024800_6747260314821066752_n

Тернопіль є одним із найбільших осередків роботи організації AIESEC в Україні. Однак, як зазначають представники компанії, саме тут містяни найменше хочуть бути хостфемілі.

 - Це звична процедура поселення волонтерів у сім'ї, які хочуть практикуватися у вивченні іноземної мови, дізнатися більше про культуру і звичаї іншої держави, просто завести нові знайомства, - розповідає айсекер Юра Королишин. - На жаль, робити це хоче не кожен. Зараз у нас катастрофічно не вистачає житла. Тому багато іноземців ми селимо у гуртожитки.

Як зауважує айсекер, найбільше тернополяни бояться брати іноземців на підседення, бо мають упереджене ставлення. Хоча є небагато містян, котрі вже не вперше приймають у себе воловнерів.

 - Тернополяни мають дуже упереджене ставлення, особливо до представників деяких країн. Насправді не варто нічого боятися, адже ми ретельно перевіряємо всіх, хто бере участь у програмі. Спочатку волонтери подають заяву та проходять кілька інтерв'ю у своїй країні, а потім - вже з українськими айсекерами. Я теж колись був хостфемілі і з власного досвіду скажу, що це неймовірно. За тих кілька тижнів, що у мене жив хлопець з Ірану, я детально ознайомився з культурою та традиціями цієї держави. До того ж, тепер я маю хорошого друга.

Цього року сміливих тернополян значно більше. До того ж, є люди, які вже не вперше поселяють у себе іноземців.

- Це вже мій другий «хост». Спочатку була дівчина з Китаю, тепер - з Єгипту. Так, було страшно, адже як можна залишити когось чужого в себе вдома?! Тепер це вже не проблема! Я практикую англійську мову, вивчаю інші культури і традиції, заводжу нових друзів і просто приємно проводжу час, - розповідає тернополянка Олена.

До слова, AIESEC компенсовує кошти на оплату компослуг за весь час проживання волонтерів.

- Людина приносить квитанції і ми вираховуємо суму, яку повинні компенсувати, - розповіли в організації. - Тому не варто боятися і думати, що це не принесе ніякої користі. Це неймовірний досвід, який знадобиться у житті.

Заповнити анкету, аби стати хостфемілі, можна на офіційному сайті AIESEC.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео