Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: що варто відвідати в Римі (фото)

1111

Рим – це не лише Колізей та руїни. Тернополяни, які збираються подорожувати у це місто, можуть скористатись списком must visit. Деякі місця рекомендує тернополянка Діана Гоголь, яка саме повертається з Риму.

Із Колізею вона радить розпочати відвідини, адже це головний символ Риму.

– Амфітеатр, він же – фабрика вбивств, якому вже майже 2 тисячі років, пише Діана. Тобто в той час, коли Києва ще й на горизонті не було, він вже стояв на своєму місці на Piazza del Colosseo. Як доїхати: на метро станція Colosseo (лінія В); на автобусі № 51, 75, 85, 87 зупинка Colosseo або Celio Vibenna. Або 15 хв пішки від авто- та залізничного вокзалу. Щоб зайти всередину, потрібно заплатити, скільки точно не знаю, я не заходила, тому що черги там на те, щоб придбати квиток і зайти всередину довжелезні. Квиток включає в себе відвідини Римського форуму і Палладіуму. Там ще збоку і тріумфальна арка.

Безымянный2
Безымянный2

А далі маршрут може пролягати політичним центром древньої держави, від якого сьогодні залишились лише руїни.

Незважаючи на це Римський форум неабияк передає атмосферу могутньої імперії, продовжує Діана. Розташований він біля Колізею. Якщо не хочете заходити всередину, зверху можна все непогано роздивитись.

Наступний необхідний пункт для відвідування – Капітолій – один із семи пагорбів Риму. До нього, за словами Діани, від Римського форуму можна дійти пішки за 5 хвилин. Наступний у маршруті Пантеон.

Це староримський храм з дуже і дуже старою історією, пише Діана. Розташований він на площі Ротонда 15 хвилин пішки від Капітолія. Вхід безкоштовний. До речі, дорогою від Капітолія до Пантеону обов’язково подивіться на Elephant and Obelisk – пам’ятник слону посеред Риму. І на останок Треві дуже і дуже крута штука, величезний фонтан з неймовірної краси архітектурною будівлею позаду і безліччю туристів.

Безымянный3
Безымянный3

Безымянный4
Безымянный4

Безымянный5
Безымянный5

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео