Оксана Бучко

Тернополянам нагадують про користь спорту взимку

24294194_1706376866047350_6765616588684246912_n
Заняття спортом ні в якому разі не рекомендують виключати із розкладу через настання холодів. Зимові види рекомендує тернополянам чемпіонка Лілія Проць.

- У зимовий період теж потрібно частіше бувати на свіжому повітрі, дихати морозяним повітрям та приділяти увагу фізичній активності, - пише вона в Інтернет-журнал про здоров’я та життя «Лілія». - Зупинюсь лише на декількох видах спорту, якими можна займатись взимку як всією сім`єю, так і з друзями: сани, лижі та ковзани.

Користь зимових видів спорту: САНИ Катання на санках нормалізує тиск, зміцнює м’язи серця, спалює калорії і покращує настрій завдяки виробленню ендорфінів. ЛИЖІ Катання на лижах передбачає постійний рух протягом тривалого часу. Під час тренування працюють судини, легені, серце, опорно-руховий апарат, зміцнюється імунітет, посилюється витривалість. КОВЗАНИ Катання на ковзанах покращує координацію, допомагає тримати рівновагу, покращує гнучкість та імунітет, зміцнює м’язи ніг та сідниць. А також при катанні на ковзанах стимулюється вироблення ендорфінів – гормонів, які відповідають за почуття щастя. фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео