Тернополянам назвали чотири марки небезпечного алкоголю

20170404141958-5678

У результаті перевірки 16 зразків горілчаних виробів, які дослідили у ДП «Укрметртестстандарт», у 4 випадках встановили невідповідності. Зокрема у деяких напоях бракувало міцності, в інших виявили барвник, про який не вказували на етикетці. Усе це суперечить законодавству та вважається фальсифікацією. Тепер підприємствами-порушниками займатимуться територіальні органи Держпродспоживслужби, поліція, Антимонопольний комітет та прокуратура.

Зокрема, серед недобросовісних підприємців: ТОВ «ЗАГ» (Рівненська обл., Рівненський р-н, с. Шпанів), ПрАТ «Люботинський завод «Продтовари», (Харківська обл., м. Люботин), які проштрафилися на неякісній горілці та ТОВ «Золотоніський ЛГЗ «Злаготор» (Черкаська обл., м. Золотоноша), що пропонувало споживачам небезпечну настоянку «Стигла журавлина».

- Результати проведених досліджень свідчать, що чверть відібраних у столичній торгівельній мережі зразків мала невідповідності. Умисне, з корисливою метою виготовлення алкогольних напоїв із порушенням технології чи з неправомірним використанням знака для товарів і послуг, чи копіюванням форми, упаковки, зовнішнього оформлення, а так само прямим відтворенням товару іншого підприємця з самовільним використанням його імені вважається фальсифікацією відповідно до законодавства, – повідомляють у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео