Тернополянам не потрібно їхати на Мальдіви, в Україні є свої (фоторепортаж)

коса (2)

Із початком літа більшість тернополян починають задумуватися, куди поїхати на відпочинок.

В Україні є чимало місць, які можна відвідати перебуваючи у відпустці. І не потрібно їхати закордон, аби побачити, щось надзвичайне. Так, голова ОДА Херсонщини Андрій Гордєєв поділився найцікавішими місцями області і запросив тернополян відвідати їх.

- Перше, що варто відвідати, перебуваючи на Херсонщині, це так звані українські «Мальдіви», або ж Тендрівська коса.

коса
коса

тендрівська коса
тендрівська коса

Цей острів на Херсонщині, що за своїм виглядом дуже нагадує Мальдіви, має площу 38 квадратних кілометрів та довжину - 65 кілометрів. Нині вона належить до біосферного заповідника Чорного моря. Оскільки є не тільки важливою історичною складовою нашої країни, а й там досі живуть дикі коні. До речі, це чи не єдине місце в нашій країні, де ще їх можна побачити. Окрім того, там стоїть маяк, який за словами місцевих вже не один десяток років вірно служить мореплавцям. Цікаво те, що він був побудований ще у 1827 році. Окрім того, біля острова є невеликі лагуни, що й доповнюють образ українських «Мальдів»

- Відразу поруч із Тендрівською косою знаходиться і острів Джарилгач. З однієї сторони він оточений морем, а з іншої – затокою. Існує навіть легенда про цих дві туристичні родзинки. Так, разом з Тендрівською косою острів Джарилгач древні греки називали Ахіллесовим Бігом. Міф свідчить, що Ахілл якось вирішив взяти в дружини жрицю Артеміди, яка дала обітницю не брати шлюбу. Отримавши відмов, Ахілл здумав силою оволодіти дівчиною, а вона за законами жанру воліла знайти смерть в морській безодні. Рятуючи жрицю, Артеміда стала сипати перед нею пісок. Ахілл виявився настирним хлопцем, а Артеміда настирливою богинею. В результаті утворилася багатокілометрова коса.

затока
затока

затока 2
затока 2

- А для тих тернополян, які ніколи не бачили пустелі, не потрібно їхати в Єгипет, достатньо лише завітати на Херсонщину. Там є своя українська пустеля – Олешківські піски. До речі, цю місцину відносять до 7 чудес України. Пустеля має діаметр – 15 кілометрів і є найбільшою в Європі.

пустеля
пустеля

пустеля (2)
пустеля (2)

пустеля 3
пустеля 3

- У той час аби скористатися лікувальними властивостями Мертвого моря, що в Ізраїлі, тернополяни можуть відвідати озеро Сиваш, що в Херсонській області. Хоча, це озеро, має навіть більш лікувальні властивості, аніж те саме Мертве море. Так, концентрація солі в водоймі - близько 300 г на літр. А що найцікавіше, вода в озері рожево-бузкова, а глина із нього вважається лікувальною.

 

сиваш
сиваш

- І звичайно тим тернополянам, які обожнюють дику природу, варто відвідати заповідник «Асканія-ново», що також розташований на Херсонщині. Це є унікальний заповідник незайманого степу, який заснували ще у 1898 році. Його площа становить 33 тисячі гектарів, де проживає понад 500 видів вищих рослин і 3 тисяч видів тварин. Із яких багато занесені в Червону книгу. Завітавши сюди, тернополяни зможуть побачити і зебр, і коників, і верблюдів, і антилоп, і оленів, і лам, і павичів, і фламінго та ще багато інших тварин.

заповідник
заповідник

заповідник 2
заповідник 2

заповідник 3
заповідник 3

заповідник 4
заповідник 4

заповідник 5
заповідник 5

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео