Тернополянам обіцяють спростити життя

kod1

Від початку лютого у скриньки тернополян почали надходити повідомлення про те, як подавати показники та оплачувати комунальні послуги через інтернет. Своєрідна  інструкція  до кінця лютого має потрапити в кожну скриньку.

Як розповідає директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський, листівки, роздруковані за кошт його підприємства, мають передати мешканцям представники обслуговуючих підприємств. Голови ОСББ можуть також звертатися до ПП «Укрспецінформ», після чого зможуть безкоштовно отримати коди для кожної квартири об’єднання.

- З кожним днем все менше людей витрачають свій час на те, щоб телефонувати у служби або носити показники лічильників особисто. Натомість, з’являється все більше прихильників он-лайн подачі показників та оплати «комуналки» за допомогою інтернету.  Ми постійно проводимо інформування жителів Тернопільщини щодо таких можливостей, які є не лише зручними (бо дозволяють здійснити вищенаведені операції у будь-який зручний для абонента час), а ще й допомагають заощадити, – наголошує фахівець. – Кожна така листівка роздрукована поадресно, тобто на кожній зазначений код, яким можуть скористатися жителі конкретної квартири.

Без жодних проблем безкоштовно можна подати показники за допомогою системи для онлайн-подачі показників усіх комунальних послуг, а саме – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата. Подаючи показники про використання вищезазначених послуг, користувач отримує єдину квитанцію, у якій зазначено суму до оплати за вивіз твердих побутових відходів, інтернет, кабельне телебачення, домофон тощо, при цьому у електронному документі відображаються наявні пільги та субсидії. Для передачі показників необхідно заповнити відповідні поля в графі “Останній показник” на сайті eps.org.ua. Для більш точного відображення об’єму спожитих послуг фахівець радить здійснювати передачу показників лічильників в кінці місяця, з 25 по 28-31 число, а за спожитий природний газ – з 1 до 5 числа.

Нагадуємо, для того, аби мати змогу скористатися послугою подачі показів лічильників через інтернет та отримати єдину квитанцію, тернополянам необхідно скористатися посиланням, що видрукуване на квитанції, яка була отримана платником у відділенні банку чи «Укрпошти» при здійсненні платежів (https:\\.eps.org.ua\ternopil\account\view\індивідуальний код (набір символів)). Отримати коди можна також в обслуговуючому підприємстві або у голови ОСББ, а також  у  ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг), який знаходиться у Тернополі на вулиці  Князя Острозького, 6.

Зауважимо, що у січні цього року тернополяни отримали змогу побачити історію поданих показників лічильників, а саме – коли і які показники вони подавали у службу та яким способом здійснювалася ця операція.  Історія показників відображає показники споживача від січня 2010 року.

Оплатити комунальні послуги, як ми вже повідомляли, можна за лічені хвилини скориставшись сервісом  oplata.te.ua, який працює на базі «Приватбанку». Для цього достатньо мати інтернет та картку VIZA чи MasterCard будь-якого банку із коштами на рахунку. Як ми вже повідомляли, у державних установах введена комісія на оплату комунальних послуг, яка є доволі значною для багатьох споживачів. При оплаті за допомогою ресурсу oplata.te.ua споживач не сплачує комісії. В єдину квитанцію www.oplata.te.ua  включені усі комунальні служби  та підприємства, що обслуговують житловий фонд.  Система охоплює усі платежі – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата, вивіз твердих побутових відходів, домофон тощо. Маючи можливість доступу у мережу інтернет,  можна за лічені хвилини здійснити оплату за спожиті послуги.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео