Оксана Бучко

Тернополянам розповідають, якими можуть бути поліцейські

politseyskie-ssha

Про поведінку американських поліцейських та ставлення людей до них, розповідає тернополянам Михайло Апостол із вражень товариша, який відвідує Північну Кароліну. Дії поліції викликають повагу в населення, зазначається у дописі у Facebook. І саме величезні штрафи та страх бути наказаним формує основу правопорядку та демократії.

1) Страшенна повага людей до поліції. У столиці штату м.Раллі бачив, як водій стояв збоку, а поліцейські випихали руками авто, яке зупинилось на перехресті. Зі сторони перехожих не було ніяких саркастичних висловів в сторону поліції. Тільки повага!

2) При аварії поліцейські беруться невідомо звідки. Тут-як-тут! І евакуатор викличуть, і каністру бензину привезуть!

3) Вся поліція, яку мені довелось побачити, їздить виключно на білих 2-х дверних DODGE CHELLENGER. Втекти від цих авто, фактично, неможливо. Без причини (чи ти обкурений, чи п’яний), але їдеш по правилах - не зупинять. Але, якщо щось порушив, то не зупинитися - краще після того собі «пулю в лоб». Дешевше вийде.

Ставлення до порушників – чітке і строге. Там немає винятків для «віп-персон».

- З порушниками не церемоняться - палиця і пістолет моментально йдуть в хід. Бачив відео, як якийсь депутат сів в авто своєї, скажем так, знайомої і пересувався в авто, як виявилось, без документів. 40 хвилин поліцейські наші чекали допоки привезе ота знайома документи. В США депутат уже б в наручниках сидів в поліцейському відділку. І заплатив би не тільки штраф, але і позбувся політичної кар’єри. Назавжди! До речі, заплатила б штраф і власниця авто! І 40 хвилин штатовська поліція чекати не буде – порушника везуть одразу у поліцейський відділок, авто – евакуатором на штрафплощадку. А уже у відділку з порушником будуть розбиратись.  Автомобілі поліції оснащені відеокамерами і ніколи поліцейський не зупинить авто, а сам переїде попереду порушника. Їздить поліція без мигалок. Останні включаються тільки тоді, коли тебе просять зупинитися. Краще зупинитися! (В противному випадку буде викликана підмога і панькатися не будуть - автомобіль порушника буде скинутий з дороги). Зупинили – руки водія мають бути в такому положенні, щоб поліцейський їх бачив. В іншому випадку – може почати стріляти. З авто, без прохання поліцейського вийти, не виходять. Вийшов – руки поліція повинна бачити. Штрафи – за будь-яке порушення: зупинився на місці паркування, призначеного для інвалідів – штраф 250 доларів США; зупинився навпроти пожежного гідранту – ще 250 доларів США; зупинив авто більш як 15 см від бордюра – ще 45 доларів США. І т.д і т.п. Для законослухняного американця поліцейський – це щось святе! На будь-яке прохання поліція приходить на допомогу. Для американця поліцейський – то є СЕР. Тільки з часом, набивши гуль і собі, і нам українські поліцейські досягнуть такого рівня.  Тільки давайте не будемо на кожному кроці їх лаяти, якщо хочемо жити в правовій державі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео