Тернополянам розповіли про шкоду алкоголю

shutterstock_403292545

Попри те, що іноді тернополяни можуть почути поради, що 100 грам червоного вина не будуть небезпечними для організму, а й навіть корисними - це обман.

Нещодавно один із найавторитетніших медичних журналів The Lancet опублікував результати дослідження впливу алкоголю на здоров’я людини від науковців міжнародної колаборації Global Burden of Diseases (https://goo.gl/LQcP8D). Висновок - безпечної дози алкоголю не існує. Незалежно від кількості, вживання алкоголю призводить до втрати здоров’я та життя, - пише виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Вчені провели дослідження, у якому взяло участь 28 мільйонів людей із 195 країн світу та визначили, що саме алкоголь є головною причиною смертності та інвалідності для людей у віці 15-49 років. Загалом лише у 2016 році 2,8 мільйонів смертей було пов'язано з вживанням алкоголю, це близько 10% для людей у віці 15-49 років.

Найбільші значення середнього споживання алкоголю серед жінок відмічено в Україні - 4,2 дози на день (1 доза - це 10 грамів етилового спирту), серед чоловіків у Румунії - 8,2 дози, в українських чоловіків п’яте місце та 7,0 дози на день відповідно. В 2016 році в Україні загинуло 25 тисяч жінок та 53 тисячі чоловіків від причин, що пов'язані з вживанням алкоголем. Це складає 8,5% усіх смертей для жінок та 18% для чоловіків, - пише Уляна Супрун.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео