Тернополянам варто пам’ятати правила поведінки у транспорті для пасажирів

2 (1)

Жителі Тернопільщини мають пам'ятати, що пасажири також учасники дорожнього руху. Для них існують правила, яких варто дотримуватися, аби не наразити себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.

Пасажири, які користуються транспортом, мають сидіти або стояти у призначених місцях, триматися за поручні. У транспорті, який обладнаний ременями безпеки, треба користуватися ними, а на мотоциклі (мопеді) їздити в мотошоломі.

Не можна забруднювати проїзну частину і смугу відведення автомобільних доріг, не створювати своїми діями небезпеку на дорозі.

Пасажирам варто пам'ятати, що для них існують заборони в дорожньому русі. Наприклад, забороняється відвертати увагу водія під час керування транспортом, відчиняти двері не переконавшись, що транспорт зупинився біля тротуару, посадкового майданчика, на узбіччі. Також не можна перешкоджати зачиненню дверей, використовували для їзди підніжки і виступи транспортних засобів. Під час руху забороняється стояти в кузові вантажного автомобіля, сидіти на бортах, або в інших необладнаних для цього місцях, повідомляє патрульна поліція у Тернопільській області.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео