Анастасія Кисіль

Тернополяни можуть обрати, якою буде нова українська марка 

10 березня крайній день голосування. Уже наступного дня буде відомо, яку марку надрукують.  

Українська марка, яка є таким же символом держави як прапор, герб або гімн, нещодавно святкувала ювілей – 30 років. Але через війну з росією Укрпошта вирішила замінити святкування Всеукраїнським народним конкурсом на найкращий ескіз поштової марки під назвою «Русский военный корабль, иди на#уй!». Про це повідомляють на офіційній сторінці Укрпошти у фейсбуці. 

Ця поштова марка обов'язково буде міжнародна, щоб кожен зміг відправити її в будь-яку країну.

Протягом кількох днів професійні українські ілюстратори та всі охочі надсилали на електронну адресу Укрпошти ескізи марок. З усіх варіантів, а їх було майже 500, обрали 20. Тепер кожен тернополянин та тернополянка можуть обрати один, який найбільше до вподоби. 

- Конкурсна робота, що набере найбільшу кількість голосів, буде надрукована масовим тиражем на першій українській поштовій марці в умовах воєнного стану, - йдеться у дописі Укрпошти. 

Голосувати потрібно у коментарях допису Укрпошти у Facebook. Для цього треба зазначити номер ескізу, який є на світлині. 10 березня, крайній день голосування. Уже завтра буде відомо, яку марку надрукують. 

- Терміни стислі, бо ну вже дуже кортить наклеїти її на листівку, - кажуть в Укрпошті. 

Фото Укрпошти.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео