Тернополяни можуть отримати безоплатну правову допомогу: куди звертатися

Для цього потрібно зателефонувати за єдиним телефонним номером 0800-213-103. А також зв'язатися з фахівцями можна через вебсайт, сторінки у соцмережах, телефонний зв'язок, мобільні застосунки

Тернополяни можуть скориститася безоплатною правовою допомогою. Для цього потрібно звернутися за єдиним телефонним номером 0800-213-103 (дзвінки безкоштовні у межах України). Про це повідомляють у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області.

Із запровадженням нових цифрових сервісів громадяни мають змогу отримувати правові послуги з будь-якої точки України. Для цього використовують всі доступні способи — телефонний зв’язок, вебсайт та сторінки у соцмережах, месенджери, мобільні застосунки. Отримати допомогу можна дистанційно: у кабінеті клієнта на сайті системи, у мобільному за стосунку «Безоплатна правова допомога» та «Твоє право», у месенджерах Телеграм та Вайбер або на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid, - йдеться у повідомленні.

Воєнний стан не призводить до обмеження прав на безоплатну правову допомогу, гарантованих законом. Під час війни система безоплатної правової допомоги продовжує надавати правову допомогу тим, хто її потребує.

Звернутися за безоплатною первинною та вторинною правовою допомогою можна до найближчого бюро правової допомоги, незалежно від реєстрації місця проживання. Бюро працюють по всій Україні, за винятком регіонів, де наразі тривають воєнні дії.

Подивитися розташування, номери телефонів та актуальну інформацію про режими роботи бюро можна на мапі, яка регулярно оновлюється: https://bit.ly/bpd_buro. Там же можна дізнатися графік роботи консультаційних пунктів, дату та час проведення прийому громадян.

Нагадаємо, з 20 травня цього року право на безоплатну правову допомогу отримали потерпілі від кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості, катування або жорстокого поводження під час воєнних дій чи збройного конфлікту, а також особи без документів.

До слова, системі безоплатної правової допомоги в Україні вже 10 років. За роки роботи регіональні центри України видали понад 773 тис. доручень  про призначення адвоката за рахунок держави для здійснення захисту всіх затриманих, а також підозрюваних, обвинувачених у кримінальному процесі, які через брак коштів або через інші об’єктивні причини не могли самостійно залучити захисника. З них  14 290 доручень. видав Регіональний центр у Тернопільській області. 

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео