Тетяна Бакай

Тернополяни можуть сформувати для військових «Коробки добра»

У такі бокси можна покласти протеїнові батончики, цукерки, печиво, сухофрукти, каву, тунець або шпроти. А також можете написати лист подяки воїнам, щоб підтримати їх 

Вже другий рік поспіль волонтери громадської організації “Молодь з Місією” організовують у Тернополі акцію “Коробки добра”, під час якої збирають смаколики для військовослужбовців. Долучитись до ініціативи може кожен охочий до 10 липня. Що можна покласти та куди відправляти пакунки, розповів Терену керівник громадської організації “Молодь з Місією” Ярослав Яготін. 

Спершу, як тільки зародилася ця ініціатива, до нас поступило півтори тисячі таких коробок з усього світу, і нам навіть довелося припинити збір. Але ця акція гарно прижилася, тому ми кожні 3 місяці її поновлюємо та збираємо подарунки для наших захисників. Тож усі охочі можуть долучитися, оскільки ще є декілька днів, – каже він. 

Керівник громадської організації «Молодь з Місією» Ярослав Яготін

Ідея розпочати таку благодійну акцію з’явилася у Ярослава Яготіна у липні 2023 року. Тоді такі коробки нашим військовим прислали з Нідерландів, відтак волонтер вирішив, чому б не спробувати запустити таку акцію й в Україні. 

Зараз ми вже маємо десь 50 боксів, які нам висилають люди з різних міст,  а також передають наші українці, які живуть в Іспанії та Німеччині. Також минулих зборів до нас ще долучалися й школи Тернополя, – каже волонтер. 

У “Коробку добра” можна покласти протеїнові батончики, цукерки, печиво, сухофрукти, каву, тунець або шпроти. Не рекомендується класти макарони, каші, тушківки, будь-що у склі та алкоголь. 

Це не гуманітарний набір, а подарунок. Це такий практичний набір і подяка нашим військовим, тож це варто пам’ятати, коли будете складати бокс. Можете покласти ще лист подяки у коробку та написати теплі слова нашим захисникам, щоб підтримати їх, – наголошує Ярослав Яготін. 

Принести “Коробку добра” можна за адресою: вулиця Нова, 2 у Тернополі або відправити Новою поштою на адресу Тернопіль, Нова пошта, 12. Передадуть бокси на Донецький та частково Харківський напрямки передовим бригадам, які багато часу проводять “на нулі”. 

Фото з особистого архіву Ярослава Яготіна

Вибір читачів за тиждень

Відео