Ростислав Фук

Тернополяни отримають грошову компенсацію за розміщення переселенців

Компенсація людям, що розмістили переселенців, виплачується у безготівковій формі на особисті рахунки

Прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб тривав  у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг тривав  з 1 по 5. За цей період відповідні документи подали 339 громадян, повідомляють на сайті міської ради.

Усі заяви опрацьовані працівниками виконавчих органів міської ради, зокрема:

335 громадянам визначили обсяг компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, що перемістились у період воєнного стану на територію Тернопільської громади, всього на суму – 365 646, 12 грн;

4 жителям громади – відмовлено у зв’язку із наданням громадянами недостовірної інформації.

Компенсація людям, що розмістили переселенців, виплачується у безготівковій формі на особисті рахунки громадян, що вказані у поданих заявах.

До слова, у Тернополі з березня 2022 року по вересень 2023 року компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб загалом нарахували 9111 власникам житла на загальну суму майже 13,5 млн грн.

Нагадаємо, нарахування компенсації витрат власникам житла за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) будуть здійснюватися за розміщення ВПО, які перемістились із територій, що є складовою частиною переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Зокрема, відтепер буде нараховуватися компенсація витрат за тимчасове розміщення (перебування) ВПО, які перемістилися на територію Тернопільської міської територіальної громади з початку тимчасової окупації території України, що розпочалась ще у 2014 році, – йдеться в повідомленні.

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео