Юлія Пацкаль

Тернополяни, які прихистили у себе переселенців, отримають більшу компенсацію

У період опалювального сезону суму компенсації збільшили від 14,77 грн до 30 грн за добу за одну людину

У період опалювального сезону власникам житла, які прихистили у себе вимушених переселенців, збільшили виплату допомоги вдвічі. З 1 жовтня 2022 року в межах соціальної програми «Прихисток» компенсація буде збільшена до 30 грн на день за кожну людину.

Про це розповіла заступниця директора департаменту - начальниця управління житлово-комунального господарства  та енергозбереження Тернопільської обласної військової адміністрації Софія Близнюк.

Якщо раніше сума відшкодування була 14,77 грн за добу за одну людину, то з жовтня буде 30 грн. Тобто, якщо одна внутрішньо переміщена особа проживатиме у вас цілий місяць, то за неї можна буде отримати 900 грн компенсації, - повідомила посадовиця.

Крім того, розширили перелік отримувачів компенсації, які прихистили у себе ВПО. До державних та комунальних підприємств додали ФОПів, приватні установи й інших, хто готовий безоплатно прихистити у себе ВПО.

Це можуть бути приватні готелі, туристичні бази та інше будь-яке приміщення, на яке ви маєте право власності та забезпечені всі комунальні послуги: постачання холодної та гарячої води, газ, електрика, тепло, - пояснила Софія Близнюк.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео