Ростислав Фук

Тернополянин продавав в інтернеті неіснуючі смартфони та планшети (відео)

Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався

До Тернопільських правоохоронців надійшли повідомлення від громадян про те, що в інтернеті їх ошукали аферисти. Усі вони хотіли придбати смартфони, планшети натомість втрачали гроші. Шахраю вдалося ошукати 15 громадян, заподіявши шкоди на понад 40 тисяч гривень, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Оперативники встановили причетного до шахрайських дій. Ним виявився 31-річний тернополянин. Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. На одній з інтернет-платформ він розміщав оголошення про продаж пристроїв, яких насправді не мав. Чимала кількість людей цікавилася пропозиціями. При спілкуванні із покупцями псевдопродавець зазначав, що товар відправить після отримання передоплати або повної суми. Як тільки кошти надходили на банківський рахунок тернополянина, він переставав виходити на зв’язок. 

Слідчі спільно із працівниками кримінальної поліції та співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області під керівництвом окружної прокуратури провели обшук за місцем проживання підозрюваного. Серед вилученого – мобільні телефони, банківські картки, сім-картки. 

Тернополянину оголосили підозру за частинами 1 та 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи щодо встановлення інших осіб, які потерпіли від рук шахрая. 

Триває слідство.

Фото, відео поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео