Тамара Коблик

Тернополянин здобув «золото» на змаганнях в США

Це вже третя нагорода Тараса Радя у складі української збірної

Ще одну нагороду, цього разу вже золотого ґатунку здобуває тернопільський паралімпієць Тарас Радь на фінальному етапі Кубка світу з лижних перегонів та біатлону, який проходить цими днями у США. У третій день змагань Тарас виборов золоту медаль у біатлоні в індивідуальній гонці на дистанції 12,5 км. Таким чином наш земляк завоював уже повний комплект нагород: окрім сьогоднішнього «золота», - бронзова нагорода у лижних перегонах в індивідуальній гонці вільним стилем на дистанції 5 км та «срібло» у лижних перегонах спринт класичним стилем.

Виступає спортсмен у класі LW 10-12 (сидячі).

Про це повідомили в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Тарас Радь, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Тренер спортсмена - заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак

Додамо, що, як повідомляє Національний комітет інвалідного спорту України, 4 березня українці вибороли аж 10 високих нагород у біатлоні, індивідуальна гонка (12,5 км), з яких - 4 золоті, 2 срібні та 4 бронзові! Наразі у доробку України на Кубку світу 15 медалей - 5 золотих, 4 срібні та 6 бронзових!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео