Тамара Коблик

Тернопільські спортсмени завоювали 5 медалей на чемпіонаті України

Чемпіонат України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору впродовж трьох днів тривав на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України (Львівська область, село Яворів)

Представники Тернопільського «Інваспорту» завоювали п’ять медалей на чемпіонаті України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору. Про це повідомили в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Чемпіонат України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору впродовж трьох днів тривав на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України (Львівська область, село Яворів). Участь у змаганнях взяли сімдесят спортсменів з інвалідністю з одинадцяти областей України та міста Києва. Тернопільський центр та ДЮСШІ «Інваспорт» представляли троє атлетів, які, виступаючи серед чоловіків в категорії сидячі (клас LW 10-12) здобули у різних видах програми дві золотих, одну срібну і одну бронзову нагороди.

Так, заслужений майстер спорту України з біатлону та майстер спорту України міжнародного класу з лижних гонок студент магістратури Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка факультету фізичного виховання Тарас Радь (місто Тернопіль) завоював дві золотих медалі і став чемпіоном України, виборовши перемогу у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км та у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км.

У цій же нозології «бронза» на рахунку студента Західноукраїнського національного університету (Інститут інноватики, природокористування та інфраструктури факультету «Екологія») із села Порохова Чортківського району Андрія Євтушенка. Андрій посів шосте місце у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км, 6 місце у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км і був бронзовим призером у лижних гонках (вільний стиль) на дистанції 10 км.

А срібну нагороду тернопільській команді приніс Володимир Черниш із міста Копичинці Чортківського району, який був п’ятим у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км, четвертим у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км та завоював «срібло» у лижних гонках (вільний стиль) на дистанції 10 км.

Готував спортсменів до змагань заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак, - повідомляє Тернопільський регіональний центр «Інваспорт».

Фото Тернопільського регіонального центру «Інваспорт»

Вибір читачів за тиждень

Відео