Ростислав Фук

Тернополянина підозрюють у веденні бойових дій проти ЗСУ

За даними слідства, підозрюваний також залякував фізичною розправою та завдавав побоїв працівникам окупованих підприємств

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно уродженця Тернополя, бойовика так званої «народної дружини «лнр», обвинуваченого у діяльності терористичної організації. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що тернополянин, який переїхав до Луганська, 5 листопада 2015 року вступив до складу підрозділу силового блоку терористичної організації «лнр» та перебував на посаді охоронця штабу терористичної групи «народна дружина» до жовтня 2019.

Бойовик під псевдонімом «Дрозд» брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України, патрулюванні тимчасово окупованої території Луганської області, чергуванні на блокпостах, охороні штабу терористичної групи «народна дружина» й незаконно утримував у вказаному штабі громадян України - патріотичних жителів Донбасу. Також він залякував фізичною розправою та завдавав побоїв працівникам окупованих підприємств, які брали участь у акціях громадянської непокори.

На даний час обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганської області. Йому інкримінують частину 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ в Тернопільській області.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео