Анастасія Кисіль

Тернополянка одружилася з аргентинцем, який іде захищати Україну

Пара переїхала до Тернополя з Іспанії, де жила багато років. Іноземець Алехандро прийняв рішення воювати за рідну країну дружини. Вікторія залишається у Тернополі волонтерити

Аргентинець Алехандро разом з обраницею Вікторією приїхали в Україну, батьківщину дружини, коли почалася повномасштабна війна. Саме тут закохані, які 11 років разом, вирішили офіційно зареєструвати свої відносини. Вони одружилися у Тернополі 30 червня. Сім’я ще кілька днів буде разом, далі чоловік піде захищати Україну, а дружина залишиться у місті волонтерити.

55-річний Алехандро Тартаглія народився в Аргентині, згодом чоловік разом з братами виїхали жити в Іспанію. 30-річна тернополянка Вікторія Тратюк разом з батьками переїхала в Іспанію, коли їй було 11 років. Там дівчина навчалася, освоїла фах перукаря та працювала. Саме в Іспанії тернополянка та аргентинець зустрілися і закохалися.

Вперше ми побачилися, коли Алехандро працював охонцем у мої знайомих.  А потім вдруге зустрілися на дискотеці, там уже почали спілкуватися. От і до цього часу разом, - розповідає Вікторія. 

З початком повномасштабного вторгнення Алехандро та Вікторія допомагали українцям в Іспанії. Потім вирішили переїхати в Україну. 

Коли ми їхали, у нас були різні емоції, страх також був. Але треба допомагати. Якщо не ми, то хто? Якщо ми всі виїдемо у Європу, хто захистить нашу Україну? Страх завжди є, але треба боротися за волю, за правду, за свободу, - каже жінка. 

Коли приїхали в Тернопіль, Алехандро одразу записався в інтернаціональний легіон ЗСУ, щоб допомогти українцям боротися за свободу. 

Він з перших днів повномасштабної війни звернувся в українське посольство, щоб приєднатися до армії. Йому відповіли, що чекати потрібно кілька місяців, бо було дуже багато добровольців. Ми почекали 2 місяці та приїхали сюди самі, - розповідає Вікторія.

Молоді люди приїхали в Україну, батьківщину нареченої, коли почалась повномасштабна війна

У цей нелегкий час пара вирішила зареєструвати шлюб на батьківщині Вікторії. Відсвяткувати весілля молодята планують після перемоги. Наречена каже, що його організують свято в українському стилі, з нашими традиціями, національною музикою та гулятимуть кілька днів.

Я хочу зберегти наші традиції. Я завжди це намагалася робити. Коли приїхала сюди і зустрілася зі своїми подругами, побачила, що вони стараються робити все по-європейськи. Я їх переконую у тому, що наше найкраще: і музика, і традиції, і культура. Як на мене, Україна - це єдина країна світу, яка залишися вільною у всіх планах, - каже жінка. 

Подружжя збирається залишатися в Україні не лише до перемоги, а назавжди. 

Ми уже кілька років планували переїхати в Україну. У 2018-му були тут, чоловіку сподобалося. А я завжди хотіла жити в Україні. Війна нас не зупинила. Постійно казала коханому: “Ти коли поїдеш в Україну, настільки закохаєшся у неї, що не захочеш звідти повертатися. Бо там гарно, живуть найкращі люди і найсмачніша їжа”, - пригадує Вікторія.

Подружжя збирається залишатися в Україні не лише до перемоги, а назавжди.

Зараз Вікторія волонтерить і просить краян допомогти їй підтримати українську армію.

Картка фонду “Група Альфа”:

5168 2405 0027 4500 

Реквізити Благодійного фонду “Промінь Сонця”:

IBAN: UA963204780000026008924917819

Код банку: 320478

РНОКФО: 44163522 

Рахунок волонтерів, які збирають на авто для військових:

5168755466068497

Фото надані Вікторією Тратюк

Вибір читачів за тиждень

Відео