Ростислав Фук

Тернополянка втратила 9 тис. грн за роботу за кордоном

В одній із соцмереж жінка знайшла оголошення про набір на роботу за кордоном

Шахрай

Із заявою про шахрайство правоохоронців звернулася 42-річна тернополянка. У неї невідомий чоловік виманив понад 9 000 гривень за допомогу в працевлаштуванні в Німеччині, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів жінки, в одній із соцмереж вона знайшла оголошення про набір на роботу за кордоном. Зв'язалася з автором допису, який пообіцяв оформити необхідні документи для працевлаштування. За свої послуги чоловік попросив передоплату. Тернополянка погодилася на умови та перекинула на його банківську картку понад 9 000 гривень. Проте домовленостей посередник не виконав і гроші не повернув.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють усі обставини шахрайства та причетну до нього особу.

Поліцейські застерігають жителів області від таких афер. Основна порада у всіх випадках: ніколи не перераховуйте та не оплачуйте кошти наперед незнайомим людям. Завжди перевіряйте інформацію. Шукайте відомості про підприємство, куди вас обіцяють працевлаштувати, дізнайтеся чи є там вакансії. Попросіть у посередника контакти тих осіб, яким він вже допоміг виїхати на роботу за кордон. Поцікавитися, яку візу посередник готовий оформити. Якщо вам пропонують туристичну, культурну чи будь-які інші – відмовляйтеся. Погоджуйтеся лише на робочу, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео