Ростислав Фук

Житель Тернопільщини втратив майже 130 тис. грн, повіривши псевдопрацівнику банку

Із заявою про шахрайство чоловік звернувся до поліції

Картка

25-річний житель села Петриків Тернопільського району втратив майже 128 тисяч гривень. Гроші опинилися на електронному гаманці шахрая, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За словами потерпілого, до нього зателефонував невідомий, представився працівником банку і сказав, що необхідно перевипустити картку, оскільки з наявної хтось намагається зняти гроші.   

Виконуючи рекомендації чоловік власноруч перерахував на продиктований рахунок усі кошти. Коли зрозумів, що потрапив на «гачок» аферистів, звернувся до поліції.

Майже 36 тисяч втратила і жителька Зборова. Жінка також довірилася незнайомцю, який зателефонував та представився працівником банку і вивідав секретні дані. Потерпіла продиктувала всі цифри та коди, про які запитував додзвонювач. У результаті  з її картки щезло 35885 гривень.

Обидва факти розслідують правоохоронці та встановлюють, хто та звідки телефонував, а також куди пішли усі гроші. 

Жертвами шахраїв стають усі - від молодих до пенсіонерів. Проте найактивніше користуються картками люди середнього віку. Пам'ятайте, банки заявляють, що порушення безпеки даних з вини клієнтів перебувають поза межами їхнього контролю. Тобто ніхто, крім вас не несе відповідальність за те, що ви видали шахраю секретну інформацію, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео