Тернополянкам чорнослив може допомогти не лише оздоровити організм, а й схуднути

чорнослив

Сушений плід чорної сливи є одним з найбільш корисних сухофруктів. Чорнослив чудово зберігає всі корисні властивості свіжих ягід. Він є природним джерелом калію, сприяє виведенню шлаків з організму і регуляції обміну речовин. Дуже корисний чорнослив при псоріазі, тромбофлебіті, ревматизмі, подагрі, та при хворобі нирок.

Цей чудо сухофрукт допоможе жінкам поліпшити стан шкіри, а чоловікам стане у нагоді при підвищенні потенції.

Вміщені в чорносливі антибактеріальні речовини покращують роботу травної системи.

Завдяки здатності прискорювати обмін речовин, посилювати перистальтику кишечника і виводити з організму шлаки використовується чорнослив і для схуднення. Крім того він допомагає заповнити недолік мінералів і вітамінів, що виникає внаслідок «сидіння» на дієтах.

У жінок, що дотримуються дієти, часто виникає відчуття голоду. У цей час їм особливо не вистачає солодких страв. Сушена слива може стати справжнім порятунком для людини, що худне.

У сухофрукта дуже низький глікемічний індекс. При цьому калорій в чорносливі 260 /100 р. Він чудово може наситити організм людини – якщо з’їдати перед їжею 2 штучки, то можна обійтися меншою порцією страви. Після вживання висушених злив рівень інсуліну в крові нижче, ніж після перекусу печивом. Основна користь чорносливу в тому, що він постачає організм клітковиною, а також:

вітамінами групи В і А, С і Р;

чорнослив посилює захисні властивості організму;

в цілому допомагає знизити апетит.

Чорнослив можна вживати для схуднення: у вигляді перекусу; як основного продукту розвантажувального дня; в якості природного проносного; замість вечері. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео