Орест Сарматський

Тернополяни хочуть мати понад 130 цікавих локацій

У Тернополі  місцеві жителі подали понад 130 проєктів до громадського бюджету.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

– Тернополяни активно долучилися до участі у формуванні громадського бюджету. Загалом подали 131 проєкт, 55 з яких – великі та 76 – малі. Серед запропонованих ідей – облаштування спортивних, дитячих та інтерактивних майданчиків, сучасних освітніх і мистецьких просторів, реабілітаційного центру, електронного туристичного путівника, велопарковки, створення арт-об’єктів та ще понад сотні цікавих локацій, які можуть стати окрасою не лише прибудинкових територій чи парків, а й вдосконалять інфраструктуру міста, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що переможцями будуть визначені проєкти у кожній з номінацій (серед малих та серед великих) рейтинговим голосуванням.

На реалізацію ідей, які найбільше підтримають жителі громади, з місцевого бюджету спрямують понад 15,5 млн грн.

Станом на 1 жовтня, Номінаційним комітетом уже розглянуто та проаналізовано перших 16 проєктів, поданих на «Громадський бюджет», 13 з яких отримали позитивні оцінки та допущені до голосування, 2 – на доопрацюванні та 1 проєкт відхилено і не допущено до голосування.

Торік у Тернополі  реалізовано 12 малих та 6 великих проектів громадського бюджету, на які із міського бюджету було виділено понад 11 мн грн.

Нагадаємо, громадський бюджет – це частина коштів з міського бюджету, що йде на фінансування проектів та пропозицій мешканців міста.

Як раніше повідомлялося, Тернопіль став одним із перших міст України, де був реалізований проект «Громадський бюджет». Він реально запрацював вже з 2017 року, а проекти подавали ще з 1 вересня 2016 року.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео