Тернополяни не платитимуть аліменти батькам

c1f0947-900

Нещодавно, мережею поширилась інформація про те, що діти платитимуть аліменти батькам. Дану тему було спростовано Міністром соціальної політики Андрієм Ревою.

Так, за словами міністра, інформація про аліменти була вирвана із контексту та не зовсім правильно трактована.

Поширюється недостовірна інформація, коли не беруть до уваги контекст, про що і як говорилось, і розумійте хто як хоче. Ми свої обов’язки ні на кого перекладати не збираємося, але є випадки, коли і люди несуть відповідальність, - зазначив Андрій Рева, пише Економічна правда.

Так, ситуація, через яку виникла дискусія щодо аліментів, була наступною: під час ефіру, в якому говорилося про зону АТО, міністру поставили запитання: «Що робити в ситуації, коли волонтери знаходять немічних, одиноких, старих людей, які залишилися одні у зоні АТО?» Згодом, телефонують до рідних, а їм відповідають: «Передзвоніть, коли помруть…». В даній ситуації Андрій Рева  нагадав, що є Конституція, де чітко вказано, що діти зобов’язані піклуватися про своїх батьків.

Чи повинна держава впливати на таких людей? У таких випадках для цього є вся законодавча база: 202-а та 206-та статті. Там написано, що у подібних випадках, за рішенням суду, можна буде присуджувати аліменти на утримання таких батьків. А якщо ці діти ухиляються, то 165-та стаття Кримінального Кодексу України передбачає, що ці особи несуть кримінальну відповідальність. Підкреслюю, за рішенням суду. Чи означає це, що всі діти в Україні повинні платити аліменти на батьків? Ні, це повня нісенітниця, - пояснив Андрій Рева.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео