Оксана Бучко

Тернополяни розповіли, як українці скуповують у Польщі обрізки ковбаси

22207347_1555390087852790_1067548843_n

Продаж ковбаси у Польщі має специфіку для українців. Тернополяни стали свідками, як наші заробітчани там скуповують обрізки ковбаси, які поляки залишають у магазинах.

- Не стану моралізувати, а просто констатую факт - поляки, купуючи «палку» ковбаси, у переважній більшості, хочуть виключно «серединку». І продавці обрізають для вибагливих «кінцівки», - пише Sergey Sinkevich у Facebook. - І то так нівроку обрізають. Але кавалки ці аж ніяк не викидають. Бо їх активно купують укранці-заробітчани, які намагаються зекономити на їжі. І економія виходить суттєвою - якщо кілограм гідної ковбаси коштує у Польщі 35-50 злотих, то кілограм таких, різних сортів, «кавалків» віддають лише за 7 злотих. І наші люди вже мають ковбасу на канапки. Доходить до того, що часто ці «обрізки» ще й не застанеш у магазині, розповів мені вчора один тернополянин, який якраз повернувся з важкої «сусідської» праці.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео