Оксана Бучко

Тернополяни у школах матимуть  у меню лише здорову їжу?

health-kids-eating

Над переглядом харчових наборів у школах працюють у МОЗ, інформує в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook. А поки тернополяни можуть скористатись рекомендаціями Міністерства, щоб готувати корисну їжу для всієї сім’ї. Також рецепти перекусів для дітей, які непотрібно розігрівати, можна знайти на nus.org.ua.

- Теж вважаєте, що сосиска в тісті не є корисним перекусом? А як щодо біляшів? В шкільних буфетах можна знайти й не таке - батончики, сухарики, чипси та інша шкідлива їжа заманюють школярів на кожній перерві, - пише Уляна Супрун. - Щоб мотивувати дітей їсти корисну їжу, варто зробити дві речі: познайомити їх зі смачними корисними стравами та зробити здорову їжу доступнішою, зокрема запропонувати в шкільному меню. Зверніть увагу, що в нормах фізіологічних потреб населення, які нещодавно оновив МОЗ, дитячий та підлітковий раціон повинен містити менше швидких вуглеводів (солодощі, випічка) і більше тваринного білка (м’ясо, молочні продукти).

Також у липні 2017 року оновили рекомендації до наповнення шкільних буфетів. Бутерброди із ковбасою і сосисками пропонували замінити сендвічами на основі житнього, цільнозернового і навіть безглютенового хліба, з сиром, овочами, яйцями, зеленню тощо. Додалися молочні продукти та безлактозні напої. Акцент було зроблено на фруктах і овочах – свіжих і сушених, у салатах, соках і пюре – вони мали стати повсякденним елементом харчування. Зайвими у шкільних буфетах вважають булочки, пиріжки та штучні солодощі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео