Тернополянин розповів, чому варто пити чай

thumb

Відомий тернополянин Микола Більчук нещодавно побував у Китаї. Окрім того, чоловік є керівником центру східної культури «Білий лотос».

Микола Більчук вирішив розповісти тернополянам про те, чому варто пити чай та про корисні складові цього напою.

До цілющих складових чаю відносяться:

Поліфеноли:

– містяться у чаї в такій великій кількості, як ні в одній іншій рослині;

– за рахунок потужної антиоксидантної активності здатні сповільнювати процес старіння, зміцнювати імунітет і запобігати розвитку ракових клітин;

– зменшують активність холестерину у крові, і тим самим перешкоджають розвитку атеросклерозу, підвищують еластичність стінок кровоносних судин;

– при захворюваннях серцево-судинної системи мають заспокійливу дію, розширюють судини, ліквідують спазми, нормалізують кров’яний тиск і у всіх випадках знімають головний біль і шум у вухах;

– зв’язують в кишечнику ряд небажаних для організму продуктів обміну речовин, що сприяє оздоровленню кишечника і є вельми корисним в комплексі заходів профілактики передчасної старості.

Ефірні масла:

– завдяки їм, ми можемо насолоджуватися ароматом чаю;

– роблять сильний вплив на діяльність центральної нервової системи, особливо на лімбічну формацію – область, відповідальну за емоційний стан людини.

Теїн (чайний кофеїн):

– діє на центральну нервову систему більш м’яко, ніж кофеїн, що міститься у кавових зернах, стимулює розумову діяльність і загострює процес мислення;

– збуджує скорочення серцевого м’яза, розширюючи при цьому кровопостачання артерії, таким же чином діє на судини головного мозку, надаючи ясність думкам і бадьорість тілу;

– володіє унікальною здатністю не накопичуватися в організмі людини, відповідно, не викликати «кавового» отруєння;

– утворюється у чайному листі в процесі росту і розвитку рослини, тому його більше міститься у якісних сортах чаю молодого збору.

Білки:

– особливо багаті білками зелені чаї, за змістом і якістю такі білки не поступаються білкам бобових культур.

Амінокислоти:

– в чаї виявлено близько 17 амінокислот, серед них є глютамінова, яка необхідна для життєдіяльності людського організму і сприяє відновленню нервової системи після напруженої роботи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео