Оксана Бучко

Тернополянин скаржиться на застарілий сервіс «Укрзалізниці»

im578x383-ukrzaliznytsa

Електронний квиток у потягах не можна друкувати самостійно. Адже тоді він буде втраченим за правилами нашої «Укрзалізниці». Так тернополянина Володимира Карого не пустили на потяг через те, що квиток був роздрукований не у касі.

Володимир зауважує, що квиток іменний і навряд чи так багато В. Карих може претендувати в один день на 28-е місце 11 вагону конкретного потягу.

- Роздрукував квиток для організаторів навчань, аби повернути гроші, - пише він. - Повертаюсь додому. Приходжу на вокзал, потяг вже є. Я гонорово на смартфоні демонструю свій посадочний документ провіднику, а мені показують напис на екрані сканера «квиток був роздрукований в касі вокзалу». Каже провідник: «вибачте, я не можу вас посадити». Трохи шоку, трохи паніки, але ще більше обурення... йду, а краще сказати лечу (бо ж до відправки 20 хвилин), до адміністратора кас, розповідаю йому ситуацію, питаю, що робити, а відповідь вражає: «Ви роздрукували документ #суворої звітності і електронний перестав діяти, нічим не можу допомогти, хіба купуєте новий квиток, якщо є». А їх звісно, крім люксів за приблизно 1000 гривень немає. Її байдужість, а ще більше швидкість «равлика в уповільненій зйомці», коли вже 15 хвилин до відправки мене дуже неприємно вразили. І чому шановну «Укрзалізницю» не цікавить, що квиток іменний і жодних зловживань бути не може, і чому хоча б на електронному не попереджають про те, коли він перестає діяти. Чи багато Карих Володимирів Вікторовичів будуть претендувати на 28 місце в 11 вагоні поїзду, якщо я навіть 10 разів роздрукую квиток в касі?

Тернополянин рекомендує «Укрзалізниці» вийти із зони минулого тисячоліття.

- Шановна ПАТ «Укрзалізниця», не засиджуйтесь в минулому тисячолітті, - продовжує Володимир Карий. - Уже пора подивитись на сучасний світ. Жовтий прямокутний папірчик точно не може бути «документом суворої звітності» з явним пріоритетом над електронним іменним документом, який знаходиться на тому ж пристрої, з якого оплачений, зі всіма захисними функціями самого квитка і смартфона власника!  Враження в мене залишилось одне - хочеться процитувати пісню «Жадан і собаки» - хто знає, той зрозуміє, а хто ні - послухайте, весела пісенька.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео