Олена Чепіль

Тисячу за вакцинацію проти Covid-19 вже отримали неповнолітні тернополяни

Від 7 лютого підлітки від 14 до 18 років можуть отримати 1000 гривень за повний курс вакцинації.

Про це повідомили на офіційній сторінці додатку «Дія».

Якщо вам 14–18 років і ви маєте «зелений» сертифікат у Дії — отримайте свою 1000 Потрібно лише відкрити спеціальну картку в банку та встановити застосунок Дія на свій смартфон. Далі авторизуйтеся, натисніть Послуги, єПідтримка, Отримати допомогу.

Гроші можна витратити на товари чи послуги бізнесів, які найбільше постраждали від пандемії: кінотеатри, залізничні та авіаквитки в межах України, театри, концерти й музеї, книжки, освітні курси, канцтовари, спортивні товари, газети чи журнали.

Аби отримати кошти необхідно: мати повних 14 років, пройти повий курс вакцинації, мати присвоєний реєстраційний номер облікової картки платника податків, мати паспорт громадянина України або закордонний паспорт, встановити додаток Дія та авторизуватись в ньому, обрати банк, в якому ви хочете отримати кошти. Наразі участь в програмі беруть 6 банків: Monobank, Альфа-банк, А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк.

- Сьогодні отримала обіцяну «тисячу Зеленського», адже вакцинувалась вже два рази. Все надзвичайно просто та доступно. Варто лише оновити додаток і він сам допомагає та вказує на наступні кроки. Дуже добре, що ці кошти отримають і неповнолітні. Я щаслива, адже обов’язково куплю улюблені книги, – ділиться з журналісткою «Терену» тернополянка Яна Красновська.

Нагадаємо, що декілька днів тому українці вже подали 8 мільйонів заявок у Дії на єПідтримку, оформили 9,1 мільйон карток та витратили 2,3 мільярди гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео