Як максимально ефективно використовувати ноутбук в автономному режимі?

На правах реклами

Акумулятор у ноутбуці, який можна замовити тут https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/ - це елемент портативного комп'ютера, якому дуже часто не надають особливого значення. Водночас це одна з найважливіших складових, без якої неможлива автономна робота ноутбука. Завдяки вбудованому блоку батарей користувачеві не обов'язково турбуватися про кабель живлення та пошук доступу до мережі електроживлення, коли доводиться використовувати обладнання за межами нашого робочого місця. Це підвищує комфорт і розширює можливості портативного комп'ютера.

Батареї не універсальні, а деякі типи можуть бути оснащені абсолютно різними елементами живлення і відрізнятися за напругою, ємністю і типом вбудованого захисту. Таким чином виробники комплектують свої лептопи індивідуальними акумуляторами, призначеними тільки для конкретної моделі ноутбука. Наприклад, для лептопів Acer потрібний варіант батарейного блоку можна вибрати тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-noutbuka/brend-noutbuka/acer

Можливі проблеми з акумулятором

 Батарейний блок - це деталь, яка схильна до інтенсивної експлуатації і схильна до виникнення несправностей. У багатьох випадках вони можуть проявлятися через неправильне використання. Щоб акумулятор служив нам якомога довше і без збоїв, за ним потрібно правильно доглядати з самого початку. Також під час купівлі варто звернути увагу на тип акумулятора. З огляду на кілька правил, користувач може істотно подовжити час роботи комп'ютера без доступу до мережі живлення, а також збільшити період використання блоку батарей загалом.

Основні правила використання акумулятора

 Перш за все, слід уникати занадто частого розряджання батареї до 100%. Це може зменшити початкову ємність АКБ ноутбука. Не слід навантажувати комп'ютер під час заряджання, оскільки це сильно розтягне процес до його завершення. Коли блок живлення не під'єднано, слід активувати режим економії заряду батареї, який продовжить термін автономної роботи ноутбука. Також не зайвим буде знизити рівень яскравості дисплея і деактивувати автоматичний запуск програм під час старту системи. Ці нескладні дії суттєво знизять навантаження на акумулятор.

 Цікавий метод - встановлення в комп'ютер швидшого та ємнішого SSD накопичувача. На роботу такого модуля йде дещо менше енергії, ніж на роботу класичного жорсткого диска. Також слід відмовитися від під'єднання до комп'ютера обладнання, яке в поточний момент не використовується, такого, як інтернет-модем або зовнішній SD-привід.

 Гарною ідеєю буде відмова від вбудованих зчитувачів компакт-дисків і DVD-дисків на користь інших, більш енергоефективних, носіїв інформації. Крім того, не залишайте ноутбук увімкненим під час бездіяльності, а натомість виберіть режим гібернації. Давайте також обмежимо кількість одночасно запущених програм і додатків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео