Віра Олександрович

Тому дали, а тому – ні: як у Тернополі всі гроші поділили (фото, відео)

Депутати

Чергові зміни до бюджету Тернополя внесли депутати на сесії міської ради 15 червня. Найбільше грошей дали традиційно на медицину, освіту і комунальне господарство.

Нагадаємо, на цьому засіданні міської ради прийняли низку важливих рішень. Зокрема, заслухали інформацію про виконання бюджету міста за I квартал 2018 року. Зважаючи на те, що гроші у казні були, то це врахували  у змінах на поточний рік. Доповідала із цих питань фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук.

[embed]https://youtu.be/g2xOe9rDp3I[/embed]

- Дохідна частина бюджету збільшується на 27 млн 118,1 тис. грн, у тому числі за рахунок субвенції із державного бюджету, що склала 10 млн 130,4 тис. грн, - каже Вікторія Остапчук. - За звітний період 2018 року бюджет міста за доходами виконали на 101,2%.

 

Найбільше коштів спрямували на видатки у сфері охорони здоров’я (5 млн 320 тис. грн – прим.). Ці гроші підуть на виплату заробітної плати медикам.

- Для галузі освіти виділили 4 млн 482,3 тис. грн, - продовжує пані Остапчук. - Понад 1,9 млн грн із цієї суми піде на забезпечення якісної і доступної освіти у рамках проекту «Нова українська школа» і більш як 2 млн грн спрямують на проведення капітального і поточного ремонтів приміщень школи №21.

Остапчук
Остапчук

Варто уточнити, що віднедавна цей заклад реорганізували у спеціалізовану комплексну школу мистецтв ім. Ігоря Ґерети («Терен» писав про це ТУТ – прим.). Тому із ремонтами у частині приміщень гаяти часу не можна, аби 1 вересня діти вже сіли за парти.

- Ще понад 2 млн грн додатково спрямували на галузь культури, - додає вона. - Причому майже 60 тис. грн витратять на капітальний ремонт сходів на вул. Миру (вхід у парк «Топільче» - прим.) і понад 1 млн грн – на створення рятувальної служби на водних об’єктах у Тернополі і закупівлю необхідного обладнання (йдеться про новий пляж «Циганка» і «Дальній» - прим.).

Сесія_ф
Сесія_ф

Для сфери житлово-комунального господарства додатково виділили майже 3,5 млн грн, а також 313 тис. грн - на потреби управління соціального захисту населення. На витрати управління  сім’ї, молоді і спорту передбачили 400 тис. грн.

- Левову частку цих грошей використають на проведення капітального і поточного ремонтів у квартирах дітей-сиріт, а також - на умеблювання цих помешкань, - уточнює пані Остапчук. - Окрім того, гроші виділили на створення системи конфіденційного зв'язку із підключенням ЦНАПу до Єдиного державного демографічного реєстру для того, щоб надавати послуги із видачі паспортів.

Цим рішенням також передбачили витрату субвенційних коштів: понад 6 млн грн - на освіту, понад 2 млн грн - на придбання житла для дітей-сиріт; 945,1 тис. грн – на потреби управління соціальної політики, у тому числі - на виплату грошової компенсації за належне утримання житла учасникам АТО.

Люди_на сесії
Люди_на сесії

Крім того, у казні знайшли кошти на капітальний ремонт підпірної стінки біля острівця «Чайка» і на ремонт пішохідної алеї, а також - на капітальний ремонт системи теплопостачання у гуртожитках, що на вул. Збаразькій.

Про те, що також ухвалили депутати 15 червня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео