Орест Сарматський

Троє журналістів з Тернопільщини три дні на Волині спілкуватимуться з колегами із Польщі та Білорусі (фото)

Транскордонний Форум журналістів, який розпочався напередодні у Луцьку, покликаний створити дієву платформу для обміну досвідом роботи польських, білоруських та українських журналістів.

У роботі Форумі бере участь наш кореспондент та двоє його колег із тернопільських ЗМІ.

Заставка01
Заставка01

- Під час Форуму ми хочемо створити платформу для обміну думками журналістів трьох країн у рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Вона вже 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонній території цих держав через фінансування різноманітних проектів. Ми намагаємось інтегрувати місцеві та регіональні ЗМІ з території, де діє Програма, - розповіла кореспонденту «Терену» старший експерт Представництва Програми Польща-Білорусь-Україна Олена Зубрицька.

За її словами, учасники Форму ознайомляться із ходом реалізації спільних проектів у рамках транскордонного співробітництва у Волинській області.

_ORL0003 (Copy)
_ORL0003 (Copy)

Зокрема, йтиметься про відновлення пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна, досвід  ефективної координації рятувальних заходів в Остролецько-Сєдлецькому субрегіоні Волині та кращі практики інших спільних проектів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, спілкування журналістів і представників проектів та Програми у форматі «Світове кафе».

IMG_0429 (Copy)
IMG_0429 (Copy)

Довідково. За розміром бюджету Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна є найбільшою програмою на кордонах ЄС. 165 млн євро передбачено виділити на проекти, спрямовані на захист та промоцію культурної, природної спадщини прикордонних територій, транспортну інфраструктуру регіонів, вдосконалення інфраструктури та роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток служб охорони здоров'я та громадської безпеки.

Усі проекти, що фінансуються у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, некомерційні та сприяють поліпшенню якості життя мешканців східної Польщі та Західної України й Білорусі.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео