«Ціни таки виросли, тернополяни не поспішають бронювати путівки», - власниця туристичної агенції

unnamed

Багато європейських країн вже відкрили кордони, більшість - змінили правила для прийому туристів-іноземців. Попри це тернополяни не поспішають купувати путівки.

Про це «Терену» розповіла власниця туристичної агенції «Traveland» Уляна Коцюра.

- Ціни й справді виросли. Цього літа найдешевше можна відпочити в Болгарії - 300-400 доларів за сім ночей. І це - не «все включено». У вартість входить лише переїзд, проживання та сніданок. Трохи дорожче - зі сніданком і вечерею.

За популярний серед тернополян, та й усі українців зокрема, Єгипет доведеться викласти від 900 до 1100 доларів. Для прикладу, минулоріч можна було вкластися у 600-700 $.

Найдорожчою залишається екзотика: Гоа, Мальдіви, Таїланд, Домінікана, Куба, Сейшели. Там ціни - від 3000-4000 доларів з людини.

Якщо рахувати в середньому, сезон 2020 обійдеться відпочивальнику на 25-30% дорожче.

- Що найбільше впливає на ціну?

- Напрямок, спосіб трансферу, кількість ночей та оператор, за допомогою якого відбувається оформлення документів. Торік на вартість впливало харчування та додаткові розваги, однак через карантин все обмежено. Зараз ніхто навіть не пропонує тур «все включено». Навряд чи працюватимуть аквапарки, парки розваг тощо. Та й кількість пряйнятих на раз туристів тепер в рази менша. Готелі заселяють лише на 50-60%.

- Є вже в наявності турпутівки для бронювання чи повної покупки?

- Так. З першого липня відкриті напрямки Греція та Болгарія. А з 15-20 липня - Туреччина та Єгипет.

- Багато путівок уже розкупили?

- На жаль, ні одної. Люди з нами контактують, запитують, однак не поспішають бронювати. Чи то немає грошей, чи бояться пандемії...

Як зазначила пані Уляна, цього літа найдешевше можна відпочити в Болгарії, або ж в Україні.

Нагадаю, Заліщики уже приймають туристів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео