Орест Сарматський

Цьогоріч в Україні вперше заклали часник на зберігання (Агроновини)

1601 (Copy)

Українські виробники часнику вже навчилися пакувати продукцію, розібралися з документацією, налагодили логістику і цього року вперше заклали часник на зберігання, але підвела якість і погана врожайність. 

Про це розповіла Ганна Морозова, керівник часникової компанії СП «УкрАП» та співзасновниця «Вітамінної коробки».

– Подібна ситуація вже спостерігалася три роки тому, коли була холодна весна, а потім – дуже спекотне літо. Якби цьогоріч не підкачала якість, то можна було продати набагато більше часнику з України, адже були запити з різних країн. Є попит на український часник із багатьох країн, – повідомляє Морозова. 

Слід підкреслити, що часник зазвичай іде в комплексі з іншої продукцією через те, що багато країн не знає, що в Україні є часник відповідної якості.

Постачальники звертаються із запитами на батат, цибулю та інші овочі, а коли дізнаються, що є й часник — замовляють і його. Торговельні мережі, як правило, працюють за принципом наявності продукції, а якщо на ринку немає продукту чи трапилися якісь перебої, то вони просто закривають позицію «український часник» і дають зелене світло імпорту.

Таким чином, прийшло розуміння, що часник це не та культура, на якій можна заробити в перший рік, вона потребує планування на 3-5 років.

Джерело: agravery.com 

1602 (Copy)
1602 (Copy)

З початку року надходження інвестицій впало у 20 разів 

Чисті надходження прямих іноземних інвестицій у січні-жовтні 2020 року оцінено в $221 млн, тоді як за відповідний період минулого року вони сягали $4,5 млрд, падіння — у 20 разів.

Про це повідомляє agravery.com.

– За січень-жовтень цього року чистий приплив прямих іноземних інвестицій оцінено у $221, торік – 4,5 млрд, – йдеться у повідомленні. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео