Цифрове телемовлення на Тернопільщині забезпечуватимуть 5 передавачів

630_360_1526567976-7866

Залишилися лічені дні до відключення в Україні аналогового телемовлення. Тернопільська область – не виняток, тому варто заздалегідь подбати про придбання пристроїв, які забезпечать цифровий сигнал для ваших телевізорів.

В останній місяць літа від аналогового сигналу вже відмовилися у столиці та Кіровоградській області – вимкнули 60 передавачів. Експеримент пройшов вдало: абсолютна більшість вчасно перейшла на цифру, тож і з початком осені вимкнуть ще тисячу передавачів. І глядач від того тільки виграє, бо сигнал стане якіснішим.

На території Тернопільської області розташовані 5 передавачів цифрового сигналу, радіус покриття яких – від 25 до 65 км. Нагадаємо,  що на Тернопільщині діє гаряча лінія з питань переходу на цифрове телемовлення.

Безымянный
Безымянный

Водночас у деяких областях аналогові передавачі поки не вимикатимуть. Так, Нацрада просить уряд, аби там дозволили залишити аналогове мовлення на кордоні.

Ще один виняток можливо зроблять до 2019-го року і для місцевих каналів, які поки не отримали частот для цифри.

У профільній асоціації сподіваються на таке відтермінування, але водночас вважають – потрібно вирішувати це питання комплексно, приміром додати у вже існуючий перелік 32-ох каналів ще 4 місцевих.

Загальнонаціональні телеканали переконані – цього разу цифрі таки бути, адже все необхідне вже зроблено: глядачів також попереджали неодноразово.

Водночас у Національній раді з телебачення і радіомовлення закликали українців не чекати до останнього дня і завчасно подбати про свої кольорові екрани, у глядачів є кілька  варіантів дивитися улюблені програми – підключитися до кабельного, обрати супутникове телебачення чи придбати цифровий тюнер.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео