Віра Олександрович

Цигарки і горілку далі продають дітям на Тернопільщині

Діти

За порушення законодавства підприємцям на Тернопільщині вже анулювали 45 ліцензій.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, у Тернопільській області здійснюють діяльність 8 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до Державного бюджету. Впродовж січня 2019 року вони сплатили до державної скарбниці 2 млн 659,8 тис. грн акцизу.

- Від виробництва горілчаної продукції до казни, зокрема, надійшло 1 млн 44,6 тис. грн цього платежу, - уточнюють у податковій. - Від виробництва пива – 1 млн 354,3 тис. грн, пального – 85,6 тис. грн, а завдяки переобладнанню транспортних засобів – 175,4 тис. грн.

У січні надходження акцизного податку від роздрібного продажу підакцизних товарів склали 9 млн 461,1 тис. грн, що на 9,8% більше, ніж очікувалося. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 841,1 тис. грн.

- Упродовж першого місяця цього року фахівці фіскальної служби Тернопільщини провели 18 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - звітують фіскали. – У результаті - 188,8 тис. грн фінансових санкцій.

За результатами проведених перевірок, експерти встановили 20 порушень Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- Так, у 10-ти випадках торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, а у 5-ти - здійснювали роздрібну торгівлю тютюновими виробами поштучно, - кажуть у податковій. – Це все – порушення!

Ось тому із початку року анулювали 27 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 18 - на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними.

- У тому числі, двох ліцензій підприємців позбавили за продаж тютюнових виробів особам, які не досягнули 18 років, - визнають фіскали.

До слова, діючих ліцензій на Тернопіллі нині - 4 649: на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями - 2 480 і 2 047 - на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео