У Борсуківській громаді розповіли свою історію сортування сміття (фото)

1

Одна із громад на Тернопільщині розповіла як вони започаткували сортування сміття на території ОТГ.

Історія сортування сміття у Борсуківській громаді бере свій початок зі створення комунального підприємства «Наш добробут». В Україні можна було б значно зменшити розмір та кількість сміттєзвалищ, якби частина побутових відходів потрапляла на переробні заводи. Проте, щоб вивозити сміття на переробку, потрібно його попередньо відсортувати. Тож, на початку 2018 року ми розпочали процес сортування сміття, пишуть на сторінці Борсуківської об’єднаної територіальної громади.

3
3

У громаді запровадили збір твердих побутових відходів, що передбачає відокремлення від загальної маси сміття пластик та скло. Для цього розмістили бочки на скло та сітки для пластику в усіх громадських місцях сіл громади. Усе зібране посортоване сміття відправляється на переробку. На даний момент встановили 30 бочок на скло та 36 сіток на пластик.

Влітку цього року у Борсуківській громаді запустили прес для вторинної сировини, а саме пластику. Гора пластику, яка нещодавно була сміттям, перетворюється на невеликі, компактні брекети, вагою близько 50 кілограм кожен. Ми працюємо далі у напрямку сортування та вивезення сміття, оскільки це є актуальною та непростою проблемою сьогодні. Необхідне впровадження сортування скла за кольором для збільшення вартості при реалізації. Мешканці громади поступово розуміють важливість сортування сміття.

2
2

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео