Ростислав Фук

У ботанічному саду на Тернопільщині представили новий артоб’єкт (фото)

Роботу створив відомий різьбяр з Кременеччини Василь Петровський

Нову скульптуру під назвою «Василь» представили 2 травня в галереї «Відкритий портал» Кременецького ботанічного саду. Про це повідомили на сторінці ботсаду в фейсбуці.

Роботу створив відомий різьбяр з Кременеччини Василь Петровський, вона виготовлена з дерева і стала гідним доповненням колекції артоб'єкт.

«Василь» - це втілення техніки та таланту майстра, який розуміє, як передати ідеї та почуття через свої роботи. Щодо манери виконання Василя Петровського, його витвори мають свій унікальний філософський стиль, що відрізняють його від інших різьбярів. Скульптура переносить глядача до віддалених місць та часів, надихає на роздуми, асоціації, порівняння, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Василь Петровський працював у найбільшому в світі парку розваг «Парк-Європа» в Німеччині, де займався дизайном, оформлював інтер’єри з дерева. Згодом повернувся в Україну, де вирішив зробити ряд скульптур для  Кременецького ботанічного саду. Проєкт назвав «Відкритий портал». Роботи митця є у приватних колекціях у Швейцарії, Франції, Німеччині. Нещодавно Василь Петровський отримав престижну міжнародну премію.

Читайте також: Відомий різьбяр подарував ботсаду на Тернопільщині нову скульптуру

Фото Кременецького ботанічного саду

Вибір читачів за тиждень

Відео