У червні на Тернопільщині схуднуть гаманці

гаманець

У червні ціни на газ газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання в Україні зростуть майже на 10% у порівнянні з травневими тарифами, тож у країні в першу чергу подорожчають будматеріали, продукція металургії, мінеральні добрива та сільгосппродукція, – передає Свідок.

За словами експерта з енергетичних питань Валентина Землянського, підвищення ціни на газ найбільш негативно позначається на виробництві, адже чим більше вартість енергоносія, тим більше вимивається оборотних коштів і нижчою стає конкурентоспроможність підприємства.

«Збільшуються витрати на виробництво одиниці товару. Якщо, наприклад, порівнювати його з товарами, виробленими в Росії, наприклад, добривами, то російські хіміки витрачають в два рази менше грошей на виробництво, ніж українські. Меншою мірою це позначиться на металургії. Підвищення цін буде стосуватися виробництва будматеріалів, цементу. В принципі, це вплине практично на всіх», – розповів він.

Підвищення ціни на газ для підприємств також загрожує зростанням тарифів на гарячу воду і опалення, які регулює Національна комісія регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг.

Вибір читачів за тиждень

Відео