У чоловіка – конопля, у жінки – мак: на Тернопільщині викрили незаконний врожай нарковмісних рослин (фото)

09.35

Врожайним виявився рік на Тернопільщині на нарковмісні рослини. Одразу в двох районах «пожинатимуть» гіркі плоди своєї незаконної діяльності  – у Теребовлі та на Збаражчині.

На вирощуванні коноплі хотів заробити мешканець Теребовлі.

- Під час проведення операції «Мак», оперативники управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками Теребовлянського відділу поліції та співробітниками експертної служби ГУНП в Тернопільській області за допомогою аеророзвідки виявили незаконний посів коноплі на території колишньої тракторної бригади в місті Теребовлі. У закинутому місці росло 240 нарковмісних рослин, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Після проведення експертизи рослин на теребовлянина чекає суд. Якщо його провину доведуть, чоловікові загрожує позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Понад 2 тис. рослин снотворного маку виявили правоохоронці на городі мешканки Збаражчини. Його пенсіонерка обсадила кукурудзою. Проте, від відповідальності це її не захистило.

–  Під час санкціонованого обшуку слідчі виявили та вилучили з городу пенсіонерки понад дві тисячі рослин маку та направили для проведення експертизи. Як пояснила порушниця, незаконну городину вона вирощувала для власних потреб. За фактом злочину, передбаченого частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель), розпочато кримінальне провадження, – йдеться у повідомленні.

Фото відділу комунікації поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео