У Чортківській районній раді скандал: депутати не виконали рішення суду

o_1ek7ana911gn9qtgsok18p91psq5g

9 жовтня відбулося засідання сесії Чортківської районної ради. Особливу зацікавленість викликало питання Петра Пушкаря, якого, згідно з рішенням суду, незаконно звільнили з посади заступника голови Чортківської райради ще 12 березня. Насправді все повинно було відбутись просто і зрозуміло: депутати, виконуючи рішення суду, повинні були поновити на посаді заступника п. Пушкаря, звільнивши з тієї ж посади п. Градового. Втім, щось пішло не так...

Дане питання значилося як «Про дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради», а саме Василя Гнатовича Градового, обраного на тій же сесії 12 березня цього року, одразу після звільнення П.Пушкаря, з мотивуванням «у зв’язку з поновленням на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу».

При його розгляді було оголошено в роботі пленарного засідання перерву, аби виконавчий апарат підготував кабіну і бюлетені для таємного голосування.

У результаті з 23 депутатів лише шестеро проголосували за виконання рішення суду, 16 – проти, а ще один бюлетень виявився зіпсованим. Таким чином, воно не набрало потрібної кількості голосів і пан Градовий далі продовжуватиме виконувати обов’язки заступника голови районної ради, - пише Любомир Габруський на сайті Чортків.city.

Зі слів депутата районної ради Тетяни Яблонь, цим рішенням вкотре порушено закон, адже рішення суду є обов’язковим до виконання. Суд зобов’язав невідкладно поновити П.Пушкаря на роботі, а не приймати рішення про звільнення В.Градового. Тобто питання мало звучати так: «Про виконання рішення суду». І першим пунктом мало бути: на виконання рішення суду поновити П.Пушкаря на роботі, а наступним – звільнити В.Градового у зв’язку з рішенням суду. Виконавчою службою з цього приводу відкрито провадження.

Оскільки сесія не звільнила В.Градового, відповідно, неможливо поновити на посаді П.Пушкаря. Лише у випадку, якщо Апеляційний суд залишить без змін рішення суду першої інстанції. Коли відбудеться судове засідання у Восьмому апеляційному адміністративному суді м. Львів, наразі невідомо. Втім вже через два тижні відбудуться місцеві вибори, де обиратимуть новий депутатський корпус Чортківської районної ради, який і призначатиме нових голову та заступників.

Фото Любомира Габруського

Вибір читачів за тиждень

Відео