У Чорткові незабаром запрацює соціальне таксі (фото)

Новый рисунок

Ще минулого року постановою Кабінету Міністрів України уряд започаткував соціальну ініціативу – придбання за кошти державного бюджету при співфінансуванні з місцевих бюджетів спеціалізованих автомобілів для людей з інвалідністю, так зване соціальне таксі.

Чортківська міська рада одразу ж взялася реалізовувати програму на придбання автомобіля на умовах співфінансуванні (вартістю орієнтовно 1 млн 200 тис. грн), втім отримала відповідь, що постанова стосується виключно об’єднаних територіальних громад.

Згодом міський голова Чорткова разом із дітками, котрі перебувають у міському комунальному центрі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя», записали відеозвернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, розповівши про негайну необхідність придбання такого автомобіля для Чорткова та попросили його посприяти у розв'язанні проблеми.

Це відео потрапило і до Володимира Гройсмана, і до інших членів Кабміну. І завдяки розумінню та сприянню прем’єр-міністра, голови Асоціації міст України Олександра Слобожана, міністра соціальної політики Андрія Реви спеціально для Чорткова до діючої постанови прийняли зміни, згідно з якими міста обласного значення із населенням до 50 тис. осіб теж можуть претендувати на придбання спеціалізованого автомобіля.

Однією з умов отримання авто є створення служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату «Соціальне таксі» при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Чорткова. Тож на засіданні позачергової 62-ї сесії Чортківської міської ради депутатський корпус прийняв відповідне рішення про створення такої служби.

Новый рисунок (1)
Новый рисунок (1)

Створення соціального таксі – велика перемога для Чорткова! Адже, на жаль, люди з інвалідністю у нашому місті неодноразово стикались із проблемою пересування - не кожен водій таксі приїжджає на такі виклики та погоджується допомогти. Отримавши спеціалізований автомобіль, ця проблема, нарешті, вирішиться – зателефонувавши на єдиний номер, кожна без виключення людина з інвалідністю зможе безкоштовно скористатись послугами соціального таксі.

Особливо важливим створення соціального таксі є для двох закладів у місті, де навчаються та перебувають діти з інвалідністю – комунального центру соціальної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя» та благодійного центру «Дім милосердя».

За інформацією Чортківської міської ради

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео