У Чорткові «полювали» на нелегальних перевізників

DSC_1156

21 серпня інспектори Управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області спільно з представниками Управління патрульної поліції в Тернопільській області та працівником відділу з питань транспортної інфраструктури та контролю за паркуванням Чортківської міської ради провели рейдову перевірку щодо діяльності «нелегальних» перевізників.

Повідомляємо, що систематично на міських автобусних маршрутах власники приватних бусів та автобусів надають послуги перевезення пасажирів. При цьому вони не дотримуються вимог, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт».

Нелегальні перевізники пропонують проїзд дешевше затвердженого.

«Проте варто пам’ятати, що ціною такого маршруту може стати ваше здоров’я чи навіть життя», – нагадують у Чортківській міській раді.

Ознаки нелегальних перевізників:

* немає попереду і збоку трафаретів із вказаними жирним шрифтом початкового і кінцевого пунктів маршруту із зазначенням проміжних зупинок;

* в салоні відсутня візуальна інформація для пасажирів із позначенням повної юридичної назви перевізника і страхової компанії;

* посадка/висадка пасажирів здійснюється не у визначених і не обладнаних для цього місцях;

* водій не видає квитки;

* перевезення пасажирів здійснюється переобладнаними з вантажних транспортними засобами;

* водій не дотримується заздалегідь встановленого графіку руху, а виїжджає з кінцевих зупинок по мірі наповненості пасажирами транспортного засобу.

За інформацією ЧМР

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео