Віра Олександрович

У дитячій лікарні Тернополя COVID-19 підозрюють у дев’яти пацієнтів (фото)

Паничев

Загальна картина із захворюваністю на коронавірусну інфекцію у Тернополі стабілізувалася і поліпшується. Проте за останню добу у місті зафіксували перший летальний випадок. 

Такі дані озвучили на засіданні оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 14 травня. Традиційно медики звітували першими.

Онлайн
Онлайн

– Рівень захворюваності у Тернополі – удвічі нижчий за такий же показник по області, – каже заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев. – Останній випадок інфікування лабораторно підтвердили 11 травня. 

Через це, власне, лікар-епідеміолог не був проти запровадження так званого адаптивного карантину в обласному центрі. Лише наголошував на належній готовності бізнесу до роботи в таких умовах.

Про загальну ситуацію в лікарнях Тернополя щодо захворювання на COVID-19 присутнім розповів начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак.

– Сьогодні у нас – 64-й день карантину, – каже він. – Загалом зареєстровано 58 лабораторно підтверджених пацієнтів із COVID-19, одужали 37 осіб. Наразі 41 хворий перебуває на амбулаторному лікуванні. Серед них – 7 дітей.

Даньчак
Даньчак

За словами медика, в інфекційному відділенні Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги на стаціонарному лікуванні нині перебувають 15 пацієнтів, причому серед них - 12 жителів Тернополя. Окрім того, є 5-ро пацієнтів із підозрою на COVID-19.

– У Тернопільській міській дитячій лікарні зараз надають допомогу 9-ти пацієнтам із  COVID-19, – додає Василь Даньчак. – Серед них - 5 жителів Тернополя. До того ж, 9 пацієнтів перебувають із підозрою на захворювання. На обсервації у лікарні №3 зараз перебуває лише один пацієнт, натомість на самоізоляції, за даними сімейних лікарів, – 404 особи.

Принагідно медик висловив співчуття родині чоловіка, який помер уночі на 14 травня. Пацієнту було 83 роки. Він лежав в інфекційному відділенні із підтвердженою коронавірусною інфекцією. Хворий мав важку супутню патологію - онкозахворювання. Під’єднаним до апарата ШВЛ чоловік не був.

– Також хочу нагадати, що вчора за кошти Тернопільської міської ради придбали 4 ПЛР-тест-системи, які розраховані на 400 досліджень, – продовжує Василь Даньчак. – Все передали в обласний лабораторний центр для діагностики жителів Тернополя і міської територіальної громади, які мають підозри на COVID-19.

До речі, загалом у нашому краї 1033 випадки недуги. Причому, за даними обласного лабораторного центру, померла від коронавірусної інфекції 21 особа, а одужали 432 людини. За попередню добу тернопільські фахівці провели 283 ПРЛ-дослідження.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео