Тамара Коблик

У громаді біля Тернополя в останню путь провели Героя Юрія Слишика (фото)

До мобілізації хлопець був учасником рок-гурту «В Полоні Долі», як талановитий музикант писав пісні. Його життя обірвалося 20 серпня. Вічна пам'ять

Вчора, 25 серпня 2024 року, жителі Білецької громади провели в останню дорогу молодого загиблого захисника України Слишика Юрія, який поклав своє життя у боротьбі з московським агресором, захищаючи незалежність України та оберігаючи мирне життя нашого народу на своїй землі. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Солдат Юрій Слишик (30.05.1997-20.08.2024) був навідником аеромобільного відділення аеромобільного батальйону військової частини А0284. До мобілізації був учасником рок-гурту «В Полоні Долі», як талановитий музикант писав пісні, - йдеться у повідомленні.

Вшанувати пам’ять, помолитися за спочилого Героя зібралися рідні та близькі, однокласники, одногрупники, колеги-музиканти, друзі та побратими, односельці та жителі усієї громади.

Серце краялося від болю… Трохи більше двох місяців молодий воїн прослужив у лавах Збройних Сил України та На щиті повернувся до рідного села... Звідусіль лунали слова вдячності та підтримки скорботній родині з приводу непоправної втрати. Юрій не побоявся стати на захист України і показав приклад найвищої любові, гідності та патріотизму, - розповідають на сторінці громади.

У День Незалежності України, вперше залунали слова заупокійної молитви в домі спочилого, а сьогодні провели його до вічності. Під час проповіді отець-мітрат Роман Гриджук зазначив, що подібно до того як рани на тілі Христовому виточили вічне життя для нас так і «в ранах воїна Юрія наше життя на землі». «Разом із нами він був в любові до свого народу, своєї України, за яку віддав життя… сьогодні в його очах сяє світло вічности…», – промовив до похоронної громади священник.

Далі похоронна процесія, із сумом і сльозами на очах, під звуки траурного маршу, поволі рушила до храму святого архистратига Божого Михаїла, де звершили чин похорону воїна Юрія. На шляху до храму біля каплички священники зачитали Євангеліє. Похоронний похід супроводили тужливі дзвони церкви, до якої з маленьку все поспішав воїн та де прислуговував у святому вівтарі.

З церкви рушили на цвинтар під спів стрілецьких та повстанських пісень і звуки похоронного маршу. З гордим смутком домовину супроводить велика українська родина, що розділяє біль втрати і смуток кожного…

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Юрія Слишика з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщині поховали Героя, який загинув у Курській області.

Фото зі сторінки Білецької громади у фейсбуці

 

Вибір читачів за тиждень

Відео