Ростислав Фук

У громаді на Тернопільщині відкрили меморіальні дошки двом загиблим Героям (фото)

Вічна слава Героям

Меморіальні дошки двом загиблим Героям – Олексію Гарбузу та Василю Коропецькому відкрили у Товстенській громаді 21 та 22 березня. Про це повідомили на сторінці громади в фейсбуці.

Так, на фасаді загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів селища Товсте відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та вшанування пам’яті сержанта, бойового медика 1-го стрілецького взводу 1-ої стрілецької роти військової частини А7170 – Олексія Гарбуза, який загинув 23 березня 2023 року, захищаючи територіальну цілісність України.

На урочистій церемонії були присутні рідні, друзі та побратими, однокласники загиблого, педагоги та учні, духовенство, селищний голова, представники Товстенської селищної ради, жителі громади.

Право відкрити меморіальну дошку надали рідним Олексія.

Після цього всечесні отці освятили пам'ятний знак, який відтепер буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини, – йдеться в повідомленні.

21 березня на фасаді загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Дорогичівка відкрили меморіальну дошку Василю Коропецькому.

Віддати шану Герою прийшли рідні, представники влади, священники, друзі, вчителі, учні, жителі громади.

Відкрили меморіальну дошку рідні померлого захисника. Отці місцевих церков освятили пам’ятний знак, до якого присутні поклали квіти та запалені лампадки.

Немає слів, щоб висловити біль втрати Синів, Чоловіків, які ціною власного життя відстоюють мир для нашої країни. А Василю було тільки 35, – пишуть на сторінці громади.

Фото Товстенської громади

Вибір читачів за тиждень

Відео