Орест Сарматський

У громаді на Тернопільщині переймаються ягодами, бджолами та генеральним планом

85224686_886132235170611_1611811207969243136_n (Copy)

Експерт з регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області Тарас Рашкевич побував  в Озернянській ОТГ, в якій активно працюють над покращенням бізнес-середовища. 

Впродовж робочої зустрічі обговорювалися питання щодо підготовки проєктів для вирішення питань соціально-економічного розвитку громади. Тарас Рашкевич розповів присутнім про діючі конкурси, на які можна подавати проєктні заявки. Разом з проектним менеджером громади Романом Лемішкою вдалося проаналізувати особливості подачі заявок для участі в  конкурсі від Українського культурного фонду. 

Як повідомив «Терену» експерт регіонального офісу згаданої програми Сергій Волохатий, акцентувалася увага на важливості розробки Генерального плану села Озерна, що створить сприятливі умови для ведення підприємницької діяльності в громаді, включаючи потенційне збільшення самозайнятості населення.

Після зустрічі у сільській раді, Тарас Рашкевич ознайомився з діяльністю ягідного та бджолиного кооперативів розташованих в громаді. 

Підприємці та члени кооперативу отримали консультації щодо умов надання пільгового кредитування в рамках Державного програми «Доступні кредити 5-7-9 %». 

В Озернянській ОТГ заявили про готовність та необхідність розширювати напрямки співпраці з Тернопільським регіональним офісом Програми «U-LEAD  з Європою».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео