Оксана Бучко

У громаді на Тернопільщині швидше виготовлятимуть біометричні паспорти?

_MG_7568

Відділ для охочих замовити закордонний паспорт чи ID-картку розширили у ЦНАПі Шумської ОТГ, що на Тернопільщині. Фінансували такий проект у рамках програми USAID DOBRE та спільно з громадою (70 % до 30%). Черга на отримання паспорту розписана вже до січня 2019 року. Тож нове робоче місце у цьому відділі – надзвичайно актуальне.

Загалом Шумський ЦНАП вже надає більше 210 послуг це один з найкращих показників в Україні.

Об’єднані громади працюють в нових умовах: бюджетних, законодавчих. Дуже важливо підставити їм плече, допомогти у розвитку, розповів менеджер проектів USAID Марат Кюрчевський. І через тренінги, і через навчання персоналу, і через конкретні проекти, які «можна помацати». Я дуже радий можливості USAID допомогти громадам через програму DOBRE. Наш внесок це гроші американських платників податків. І дуже символічно, що людям, громадам, які хочуть розвиватися в Україні допомагають американські громадяни.

Також у рамках проекту нещодавно у Шумському НВК оновили обладнання кабінету фізики, а також у двох школах Шумської ОТГ облаштували тренажерні майданчики.

І це не перша активність громади із програмою DOBRE. За півтора роки співпраці вдалося втілити низку проектів, зокрема створити відпочинкові зони з арт-об’єктами «Алея парасольок» та «Містечко дитячої мрії», проект «Арт-вулик», фотоальбомом «Шумська громада. Погляд крізь об’єктив» та інші.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео