Ростислав Фук

У громаді під Тернополем проведуть благодійний захід та вшанують полеглих Героїв (відео)

21 липня з 11:00 до 22:00 на різних локаціях проведуть духовно-культурні імпрези, спортивні активності

Благодійний захід із вшанування захисників громади, які віддали життя за Україну відбудеться в Березовиці 21 липня. Про це повідомили у пресслужбі благодійного фонду «Покрова».

Духовно-культурні імпрези, спортивні активності проводитимуть з 11:00 до 22:00 години на різних локаціях.

Розпочнеться захід із панахиди біля банерів із портретами Героїв та могили Січових Стрільців у Великій Березовиці. Спільно з присутніми молитимуться рідні загиблих захисників — дружини, діти, батьки. У будинку культури організатори покажуть фільм «Герої на щиті» — про місцевих захисників, життя яких обірвала війна. Їх у Великоберезовицькій громаді — 36. Підготували документальну стрічку про мужніх Героїв місцеві активісти.

Упродовж дня на стадіоні «Контровис» у Великій Березовиці триватиме благодійний ярмарок, де охочі зможуть купити вироби ручної роботи, сувеніри, посмакувати домашньою випічкою та стравами польової кухні. Виручені кошти будуть спрямовані на придбання багі для евакуації поранених 218-го батальйону 125-ої окремої бригади Тероборони і на формування тактичних аптечок для наших воїнів. Окрім того, на стадіоні відбудеться турнір із мініфутболу за участі юних футболістів - учнів місцевої ДЮСШ-«ОЛІМП». Для дітей на заході проведуть майстер-клас із розмальовування гільз від снарядів. Паралельно триватиме концертна програма: виступить багато місцевих творчих колективів та виконавців. Подарує присутнім свої пісні поважний гість — заслужений артист України, учасник проєкту «Голос Країни», екссоліст гурту «Man Sound» Володимир Трач.

Благодійний захід у Великій Березовиці є об'єднавчою ініціативою волонтерських організацій та селищної ради.

Тільки спільно можемо допомагати нашим воїнам. Ми зобов'язані пам'ятати тих, хто поклав своє життя за Україну, та мусимо дбати про тих, хто ціною свого життя і здоров'я стоїть за нас стіною на фронті. Запрошуємо краян відвідати благодійний захід у Великій Березовиці й долучитися до благодійного збору на потреби наших захисників", - каже директорка Благодійного фонду «Покрова» Любов Вовк.

 

Співорганізаторка благодійного заходу Уляна Фіалка каже, два роки тому на фронті пропав безвісти її брат Сергій:

Побратими бачили, що він загинув, але останки залишилися на окупованій території… Хочу вшанувати його світлу пам’ять, а водночас - й усіх Героїв нашої громади. Молимося за загиблих Героїв, але повинні також пам’ятати про живих, які, попри складну ситуацію на передовій, знищують ворога і виборюють нашу незалежність. І не просто пам’ятати, а всіляко допомагати нашим воїнам, бо захист України — наша спільна справа.

Фото, відео БФ «Покрова»

Вибір читачів за тиждень

Відео