Ростислав Фук

У громаді поблизу Тернополя відкрили благодійну кухню для переселенців (відео)

Цей проєкт вже давно був мрією громади, а з початком війни потреба у ньому стала ще більшою

Благодійну кухню для внутрішньо переміщених осіб відкрили та освятили в селі Великі Гаї Тернопільського району. Про це повідомили на сторінці тернопільського «Карітасу».

 Цей проєкт вже давно був мрією громади, а з початком війни потреба у ньому стала ще більшою.

З перших днів війни у селі Великі Гаї мешканці згуртувалися, почали нести продукти і готувати для людей, які змушені були покинути свої домівки через війну. Тут тимчасовий прихисток знайшли чимало внутрішньо переміщених осіб. Отець Роман Гриджук, каже, що жителі села навіть не сподівалися, що проєкт так швидко вдасться втілити у життя, – йдеться в повідомленні.

Директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець Коман Загородний зазначив, що оскільки благодійна кухня знаходиться у шелтері при парафії, то тут будуть проводити ще й зустрічі, де кожен зможе дізнатися про особливості приготування галицьких страв.

Голова Великогаївської громадаи громади Олег Кохман каже, що з «Карітасом» співпрацює багато років. Це вже не перший проєкт, який вдалося реалізувати.

До слова, благодійну кухню у селі Великі Гаї вдалося облаштувати завдяки підтримці проєкту «Соціальне служіння УГКЦ» та фінансовій підтримці #Emergency_appeal.

Фото, відео «Карітас»

Вибір читачів за тиждень

Відео